Інформація щодо ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров'яче»
Інформація щодо ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров\

Поділитися новиною:

Інформація щодо ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров'яче»

Станом на 1 січня 2018 року продовжують діяти вимоги при закупівлі молока від населення згідно ДСТУ 3662-97 «Молоко коров’яче незбиране. Вимоги при закупівлі» так як відповідно до статті 11 Закону України «Про стандартизацію» від 05.06.2014 №1315-VII та розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.11.2014 №1163-р «Про визначення державного підприємства, яке виконує функції національного органу стандартизації», за пропозицією Міністерства аграрної політики та продовольства України,наказом ДП «УкрНДНЦ» від 18 грудня 2017 № 420 термін надання чинності ДСТУ 3662:2015 «Молоко –сировина коров’яче. Технічні умови» перенесено з 01 січня 2018 року на 01 липня 2018 року.

На даний час згідно діючого стандарту молоко, яке закуповується, повинно отримуватись від здорових корів, бути натуральним незбираним та мати відповідні показники якості.

Показники

ЕКСТРА

ВИЩИЙ СОРТ

I СОРТ

II СОРТ

Загальне бактеріальне обсіменіння, тис/см3

менше або =
         100

менше або =
         300

менше або =
         500

менше або =
         3000

Кількість соматичних клітин, тис/см3

менше або =
         400

менше або =
         400

менше або =
         600

менше або =
         800

Кислотність, ºТ

16-17

16-17

менше або =
         19

менше або =
         20

Ступінь чистоти за еталоном

I

I

I

II

Масова частка сухих речовин

Більше або =
         12,2

Більше або =
       11,8

Більше або =
      11,5

Більше або =
       10,6

Вміст жиру та білку,базис

3,4%та 3,0%

3,4%та 3,0%

3,4%та 3,0%

3,4%та 3,0%

Температура замерзання,ºС

не контролюється

не контролюється

не контролюється

не контролюється

Густина, кг/м3 , не менше

1027,0

1027,0

1027,0

1027,0

З 1 липня 2018 року набере чинність   ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови» згідно якого:
- молоко для промислового переробляння: екстра, вищий та перший;
- максимальний вміст соматичних клітин ≤600 тис/см, КМАФАМ ≤500 тис. КУО/см
- мінус 0,520 ºС для всіх ґатунків;
- охолодження молока до 6 °С . Температуру не встановлюють за умови перероблення молока не пізніше ніж за 2 год після доїння.
Строк зберігання з моменту доїння з урахуванням часу на транспортування : - за температури не вище ніж 4 °С – 24 год; не вище ніж 6 °С –18 год.

 

Web-адреса: rdatf.gov.ua/news/id/3607 | Переглядів: 54Дата публікації: 09:20 10.04.2018
Версія для слабо- зорих